WordPress

Hvis du lurer på “Hvorfor bruke WordPress?” du har kommet til rett sted. Å gruble på dette spørsmålet betyr at du i det minste har undersøkt WordPress litt eller hørt om det fra en venn eller kollega. Men det betyr ikke at du helt har veid noen fordeler og ulemper eller sjekket ut funksjonene grundig.

Derfor vil vi dele fordelene ved å bruke WordPress for deg, og gi en klar oversikt over hvorfor det er det mest populære innholdsstyringssystemet og nettstedsbyggingsprogramvaren i verden. WordPress kan virkelig gjøre hva som helst!

Nettstedsdilemmaet – hvorfor bruke WordPress?

For gjennomsnittlige bedriftseiere kan navn som WordPress, Joomla, Shopify, Magento, Wix og Weebly høres ut som fremmede navn. Prosessen med å bygge et nettsted bringer disse navnene inn i livet ditt, siden de alle er plattformer som brukes til å bygge nettsteder. Hver har sine egne fordeler, mens mange brukes oftere til nisje-nettsteder med spesifikke formål. For eksempel er Shopify bare fornuftig hvis du driver en nettbutikk. Det er ikke en plattform du vil starte en blogg med og deretter bli en e-handelsbutikk (sjekk ut Shopify-alternativer for å sammenligne løsninger). Magento er i samme båt. Andre nettstedbyggere og plattformer har mer fleksibilitet, og de er vanligvis de som er mest populære.

Alt fra Squarespace til Wix har fantastiske verktøy for visse ferdighetsnivåer, men vi skal forklare hvorfor du bør bruke WordPress over dem alle.

Programvaren er gratis og åpen kildekode
Den tilpasser seg slik at du kan lage alle typer nettsteder
Den støtter mange medietyper
Det er lett å lære og har et enormt fellesskap
Du kan skalere opp og utvide nettstedet ditt med temaer og plugins
Det tar ikke noe geni å klare seg
SEO kommer først
Du har full kontroll over nettstedet ditt
Bloggingen er uten tvil det beste i bransjen
Alle gjør det
Å bruke WordPress er en no-brainer. Det er en grunn til at 34% av nettet bruker det. 😉Klikk for å Tweet

  1. Programvaren er gratis og åpen kildekode

Både WordPress.com og WordPress.org er helt gratis å bruke. Du kan lære om forskjellen mellom de to her, men kort sagt, WordPress.org er en selvbetjent versjon der du styrer mer av nettstedet ditt og benytter deg av avanserte plugins. WordPress.com fungerer bra for nybegynnere, men det er ikke akkurat det beste for en bedrift som planlegger å tjene penger, så det er fornuftig å flytte fra WordPress.com. Den har høyere betalte planer, men vi anbefaler det for personlige og hobbyblogger.

Men når du går videre, er WordPress gratis for alle å laste ned. Det er et open source-prosjekt som har eksistert siden 2003. Dette betyr at WordPress er utviklet av en samling bidragsytere. Open source-prosjekter er vanligvis gratis, med store samfunn. Brukerne deltar ofte i dette fellesskapet som betatestere eller enkle merkevareforkjempere, men det er egentlig ikke noe krav om deltakelse hvis det ikke er din stil.

Advarsel: Selv om WordPress-programvaren er gratis, vil du sannsynligvis ende opp med å bruke litt penger. WordPress er selvvert, så hosting er påkrevd. Dette kan starte på rundt $ 3 per måned for de virkelig billige delte serverne, og gå helt opp til noen få hundre per måned for de som trenger ultimate hastighet og ytelse (Som med Kinsta).

Du kan vanligvis finne temaer og plugins gratis, men premium (betalt) gir ofte bedre funksjoner og kvalitetsstøtte. Til slutt ender det med at mange WordPress-brukere betaler for tilleggstjenester, enten det er fra frilansere eller byråer. For eksempel kan du betale en frilanser for å designe en logo for deg eller justere noe av CSS-koden på nettstedet ditt. Andre WordPress-brukere er opptatt av å holde grafiske designere eller vedlikeholdseksperter på vakt. Alt avhenger av din erfaring og omfanget av nettstedet ditt.

Men generelt kan du absolutt holde WordPress-kostnadene dine til et minimum. Mange nettredaktører ender bare med å betale for hosting.

Happy Faces of Happy Students

Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollici tudin, lorem quis biben dum auctor, nisi elit conse quat.

Scroll to Top